woensdag 31 oktober 2012

Gezocht: Wintermattie



Iedereen in Nederland is er bekend mee; het koude, IJSkoude weer wat we te verduren krijgen. Okee, het zijn geen horror winters a la Noorwegen of Siberië, maar koud is het wel. Niet erg prettig voor alle singles out there die voor het slapen gaan helemaal alleen hun bed moeten verwarmen zonder lekker, warm, naakt lichaam tegen je aangedrukt. Niet gevreesd! Daar bestaat een medicijn tegen, een enige echte WINTERMATTIE. Geen “aah mattie aah ga ga, gooi je kontje”-gedoe, maar gewoon iemand om je tijdens de koudere maanden warm te houden. Het allermooiste hiervan is dat je diegene maar een paar maanden hoef te verduren, bevalt het; dan is het leuk meegenomen, ook al weet je dat je tijdens de zomerperiode weer liever single bent.

Het fenomeen ‘Wintermattie’ bestaat al veel langer, maar nooit is er echt een begrip/term aan de situatie gekoppeld. Iemand om je warm te houden tijdens de wintermaanden, iemand om warme chocomel mee te drinken en slagroom vanaf te likken. Hij hoeft niet eens superslim te zijn; een “ik ga voor de 5,5”-weet geen zinnig woord uit te brengen-ball is life(of andere sport)-mentaliteit volstaat hier al voor. Een lekker lichaam en positieve instelling zijn al genoeg; het is namelijk niet zo dat je met deze persoon zal gaan trouwen. Iemand om tijdens de regenachtige en besneeuwde dagen lekker terug getrokken mee  in bed te liggen om alles te doen waarvan God weet dat je het doet maar men zegt dat het fout is. Zondige zondagen vallen in de wintermaanden ook doordeweeks.

Nu de kou over ons kikkerlandje trekt en ik mij in een waar koufront bevind, begin óók ik de behoefte te ontwikkelen voor een zogenoemde ‘Wintermattie₁’.


Einde bericht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten